Inhoud

In deze editie van 'Amsterdam UMC in praktijk' staan familie en naasten centraal.

image

Meekijken met

Medewerkers van de afdeling Patiëntvoorzieningen laten zien hoe zij ervoor zorgen dat naasten dag en nacht bij hun dierbare op de kamer kunnen blijven.

Familieleden en andere naasten zijn ontzettend belangrijk voor een patiënt. Steeds vaker worden mensen om een patiënt heen betrokken bij de zorg. Dat klinkt misschien logisch, maar vanzelfsprekend is het niet. Patiënten, naasten en medewerkers vertellen hoe familieparticipatie eruitziet of eruit kan zien in de praktijk van Amsterdam UMC.

image

Vijf vragen

Het meedoen en meebeslissen door patiënten en naasten staat hoog op de agenda van Amsterdam UMC. Maar wat betekent dat in de praktijk?

image

Futureproof

Mantelzorgers hebben een pittige zorgtaak na een operatie. Een mantelzorgprogramma in het ziekenhuis helpt hen om zich beter voor te bereiden op deze taak.

image

Ervaringen

Eef was vaker in het ziekenhuis dan thuis in de afgelopen twee jaar. Samen met zijn moeder en verpleegkundige vertelt hij over zijn zorgtraject op de kinderafdeling.

image

Amsterdam UMC en ik

Ellen deelt haar persoonlijke ervaring met het mantelzorgprogramma van Amsterdam UMC. Ze werd betrokken bij de zorg toen haar man werd geopereerd aan een tumor.

image

Feiten & cijfers

Miljoenen mensen in Nederland hebben te maken met mantelzorg. We delen een paar opvallende feiten en cijfers over mantelzorgers en de uitdagingen die ze ervaren.

image

In het kort

Hoewel corona ons dagelijks werk sterk beïnvloedt, gaan andere ontwikkelingen ook door. Lees kort nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.