Inhoud

In deze editie van Amsterdam UMC in praktijk staat leefstijl en preventie centraal.

Vijf vragen

We moeten allemaal gezonder leven en meer bewegen. Maar waarom eigenlijk? En wat is dat dan, gezond leven? Hidde van der Ploeg beantwoordt vijf vragen over een gezonde leefstijl en de rol van het ziekenhuis hierin.

Roken, alcoholgebruik, stress, te weinig bewegen, slecht slapen en ongezonde voeding vergroten de kans op ziekten, zoals hart- en vaatziekten of diabetes. Ook kan het een behandeling in de weg staan. Daarom is er steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl, binnen en buiten het ziekenhuis. Maar een gezonde leefstijl is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we gezonder gaan leven?

Meekijken met

Met oefeningen, krachttraining en advies helpen revalidatieprofessionals mensen zo goed mogelijk herstellen. Kijk mee met de fysiotherapeuten van afdeling Revalidatiegeneeskunde.

Futureproof

Kiezen voor gezond eten is nog niet zo makkelijk. Dat is niet gek als je bedenkt dat bijna 80% van de producten in de supermarkt ongezond is. Amsterdam UMC onderzoekt hoe dat anders kan.

Feiten & cijfers

Bekijk opvallende cijfers en feiten over onderzoek van (o.a.) Amsterdam UMC naar leefstijl en preventie.

Amsterdam UMC en ik

Gabriele Erri was de jongste en ziekste coronapatiƫnt op de IC van Amsterdam UMC. Na een lang herstel en veel testen en controles, is hij gelukkig weer op de been. Vastberaden een gezonder leven te leiden.

Ervaringen

Leefstijlmakelaars van Amsterdam UMC helpen patiƫnten om te werken aan een gezonde leefstijl in hun eigen omgeving. "Het gaat niet om even snel afvallen, maar om een gedragsverandering voor de rest van je leven."

In het kort

Lees het laatste nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.