In het kort

Nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.

Vragen over medicijnen

Stel je vragen over medicatie. Wil je meer weten over je medicijnen, bijvoorbeeld over bijwerkingen of hoe je de medicijnen gebruikt? Je kunt een vraag stellen aan de apotheker van het ziekenhuis via ‘Vraag het behandelteam’ in Mijn Dossier. Heb je nog geen toegang tot Mijn Dossier, ons digitale patiëntenportaal? Lees op de website hoe dit werkt.

Coronamaatregelen

Wel of geen begeleider mee naar je afspraak, bellen bij coronaklachten, en het dragen van een mondneusmasker... Het kan lastig zijn om alle regels in het ziekenhuis te onthouden. En omdat het aantal besmettingen steeds verandert, kunnen ook de regels veranderen. Bekijk daarom vlak voor je bezoek de actuele maatregelen op onze website.

Coronavaccinaties

De eerste mensen hebben een coronavaccinatie ontvangen. Hoe zit het met de veiligheid? Wat zijn de effecten van de vaccins? Professor Marjolein van Egmond (immunoloog bij Amsterdam UMC) geeft antwoorden op deze en meer vragen in een video van Universiteit van Nederland.

Digitale samenwerking

De kracht van samenwerken. Amsterdam UMC is gestart met het digitaal uitwisselen van medische beelden met andere ziekenhuizen in Noord-Holland. Zorgverleners kunnen hiermee beelden en beeldverslagen snel en eenvoudig bekijken. Lees meer over deze ontwikkeling via onze website.

Deel je ervaring

We zijn benieuwd naar jouw ervaring. Op Zorgkaart Nederland kun je jouw ervaring met onze zorg (anoniem) delen. Laat je waardering achter voor Amsterdam UMC en onze zorgverleners. Je kunt ook zien wat andere mensen over ons zeggen.

Gesprekshulp

Gesprekshulp bij kanker is een handige, gratis app voor iedereen. Met de app kun je gesprekken met je arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en terugluisteren. Gemaakt voor mensen met kanker, maar anderen kunnen de app ook gebruiken.