Inhoud

In deze editie van 'Amsterdam UMC in praktijk' staat patiëntbeleving centraal.

image

Meekijken met

Voedingsassistenten Jennifer en Sharita laten zien hoe zij dagelijks gezonde en gevarieerde maaltijden serveren aan mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Vroeger was de mening van 'de witte jas' leidend. Nu denken en beslissen patiënten steeds vaker mee over hun zorgtraject en de manier waarop ze informatie ontvangen. Medewerkers en patiënten vertellen in dit magazine hoe zij bijdragen aan een Amsterdam UMC waar de patiënt centraal staat.

image

Vijf vragen

Een interview over patiëntbeleving in Amsterdam UMC. Wat betekent dit? Hoe houdt het ziekenhuis rekening met de behoeftes en ervaringen van patiënten?

image

Futureproof

Digitalisering kwam in een stroomversnelling door corona. Maurits, bestuurslid van de poliklinieken, vertelt over de toekomstplannen en digitale mogelijkheden.

image

Ervaringen

"Er valt zoveel te leren van de feedback van patiënten." Een arts, communicatieadviseur en patiënt vertellen hoe de zorg en communicatie beter kan aansluiten op de doelgroep.

image

Amsterdam UMC en ik

Hoofdverpleegkundige Jolanda gebruikte haar persoonlijke ervaring als patiënt om de gastvrijheid op haar afdeling te verbeteren.

image

In beeld

Kunst draagt op een positieve manier bij aan de beleving in het ziekenhuis. Bekijk één van de exposities die het ziekenhuis minder op een ziekenhuis laten lijken.

image

Feiten & cijfers

Hoe waarderen patiënten onze zorg? Wat doen wij om klachten en vragen op te vangen? We delen enkele opvallende feiten en cijfers met je.

image

In het kort

Hoewel corona ons dagelijks werk sterk beïnvloedt, gaan de ontwikkelingen ook door. Lees kort nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.