In het kort

Nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.

Nemen robots de zorg over?

Robots zijn snel, efficiënt en niet moe te krijgen. Ook in de apotheken van Amsterdam UMC zijn een paar robots aan het werk. Zo verzamelt een apotheekrobot medicijnen en verpakt deze in de juiste aantallen. Een chemorobot neemt het bereiden van chemo over. Zo is er minder verspilling van medicijnen, en meer tijd voor andere dingen.

Amsterdam UMC Vandaag

Nieuws, verhalen, onderzoek, evenementen… dit alles en meer vind je op de nieuwe website amsterdamumc.org. De website geeft een beeld van de mensen en activiteiten binnen Amsterdam UMC. Er gebeurt natuurlijk heel veel binnen Amsterdam UMC. Artikelen over één onderwerp vind je daarom handig bij elkaar in dossiers. Neem snel een kijkje.

24/7 bij je baby op de IC

In het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC komt een nieuwe intensive care Neonatologie (ICN). Voor te vroeg geboren baby’s en voor zieke baby’s zijn er eenpersoonskamers en tweelingkamers. Op elke kamer komt een bed voor de ouders. Met 36 plekken wordt de nieuwe ICN in de loop van 2022 de grootste in Europa.

Samen Beslissen

Een goed gesprek tussen zorgverlener en patiënt is belangrijk. Samen kunnen patiënt en zorgverlener beslissen welke zorg het beste past bij de situatie en de wensen van de patiënt. In de grote landelijke campagne ‘Samen Beslissen’ krijgen zorgverleners, patiënten en naasten tips om beter en vaker samen te beslissen. Amsterdam UMC doet natuurlijk mee!

HersenHelden

HersenHelden is een nieuwe podcast van Alzheimercentrum Amsterdam over ziekten die leiden tot dementie, vooral op jonge leeftijd. Deze maandelijkse podcast is interessant voor iedereen die meer wil weten over dementie of vragen heeft als “Wat is het verschil tussen dementie en alzheimer?” en “Wat kan ik doen om dementie te voorkomen?”

Zitruimtes in bloei

Onder de titel Flowerfields maakt kunstenares Elspeth Diederix zes fotowanden voor zes nieuwe verpleegafdelingen op locatie AMC. De zitruimtes worden in de komende jaren versierd met bloemenlandschappen die de hele muur bedekken. Elke ruimte heeft een bijzondere blikvanger: twee bloemen die te maken hebben met het medisch specialisme van die afdeling.