Inhoud

In deze editie van 'Amsterdam UMC in praktijk' staan de gezondheidsverschillen tussen inwoners van Amsterdam centraal.

image

Vijf vragen

Alle Amsterdammers zo gezond mogelijk houden; dat is een belangrijke uitdaging voor Amsterdam UMC en de stad. Hoe staat het ervoor met de gezondheid in Amsterdam?

Onderzoekers hebben ontdekt dat echt alles invloed heeft op onze gezondheid. Van de wijk waarin je woont tot je beroep en inkomen. In deze editie vertellen medewerkers, ervaringsdeskundigen en onderzoekers over hun rol in de strijd tegen gezondheidsverschillen. En dat is nodig, want de verschillen nemen toe.

image

Meekijken met

In de WijkKliniek krijgen kwetsbare ouderen de zorg die ze nodig hebben, zonder naar het ziekenhuis te hoeven. We lopen een middag mee met het team.

image

Futureproof

Waardoor heeft de ene bevolkingsgroep meer kans op bepaalde ziekten dan de andere? Hoe verbeteren we de zorg voor iedereen? Dat wordt bekeken in het HELIUS-onderzoek.

image

Amsterdam UMC en ik

Wil Ruisendaal had vroeger moeite met lezen en schrijven. Nu zet ze zich in voor andere laaggeletterden. Ze deelt haar ervaringen en vertelt hoe informatie in de zorg begrijpelijker kan.

image

Feiten & cijfers

Er zijn grote verschillen in alcoholgebruik, opleiding en mentale gezondheid tussen inwoners van Amsterdam. Bekijk opvallende feiten en cijfers over de gezondheid van Amsterdammers.

image

Oproep

Wil jij meedenken over allerlei onderwerpen in Amsterdam UMC? Zoals onze zorg, website, Mijn Dossier maar ook de inrichting van onze gebouwen. Meld je aan als panellid en help mee!

image

Ervaringen

De ABCD-studie volgt de gezondheid van ongeveer 8000 kinderen die in Amsterdam geboren zijn. De projectcoƶrdinator en twee deelnemers aan de studie delen hun ervaringen.

image

In het kort

Lees kort nieuws van binnen en buiten Amsterdam UMC.